Ruimte voor Veiligheid

Een veilige omgeving is een fijne omgeving. Om dit zo te houden is het belangrijk dat de gemeente de veiligheid van inwoners vergroot en de politie de ruimte krijgt om overlast en criminaliteit aan te pakken. Bewoners kunnen zelf ook preventieve maatregelen nemen. De volgende punten dragen bij aan meer veiligheid:

·       De politie meer zichtbaar op straat.

·       De VVD wil kentekenherkennende camera’s bij de afritten van de A12. De dorpen dicht bij de snelweg zijn kwetsbaar voor woninginbraken. De politie heeft diverse keren tijdelijke camera’s geplaatst die ervoor zorgden dat het aantal woninginbraken tijdelijk daalden.


·       Iedereen moet ook ’s avonds veilig en zorgeloos over straat kunnen.

·       Meer aandacht voor het buitengebied dat kwetsbaar is voor de productie van verboden middelen en ondermijning. De aandacht hiervoor moet versterkt worden door opvolging door de politie van tips van inwoners en gasten.

·       Meer BOA’s eventueel ondersteund door vrijwilligers voor toezicht en handhaving in de natuurgebieden.

·       BOA’s moeten ook op zondag inzetbaar zijn.

·       De gemeente faciliteert actief initiatieven zoals buurtpreventie, sociaal alarm en WhatsApp-groepen. Daardoor kan iedereen een oogje in het zeil houden in de eigen buurt en anderen waarschuwen als het nodig is.