Grote Bloemheuvel (Maarsbergen) goedgekeurd!

Na meer dan tien jaar pogingen om een voorstel door de gemeentelijke organisatie te krijgen is het bouwen van het hotel Grote Bloemheuvel én het restaureren van de ruïne op 15 oktober 2015 goedgekeurd.

Het is dan nu eindelijk zover. Na meer dan tien jaar pogingen om een voorstel door de gemeentelijke organisatie te krijgen is het bouwen van het hotel Grote Bloemheuvel én het restaureren van de ruïne op 15 oktober 2015 goedgekeurd. Voor de initiatiefnemer was die periode een grote lijdensweg. Al vóór het nieuwe Amrath-hotel er überhaupt stond had de gemeente Maarn dit plan in 2005 al goedgekeuurd. Maar in de gemeentelijke organisatie van de gemeente Utrechtse Heuvelrug werd er nog jarenlang gekissebist over allerlei grote en kleine condities waar soms wel en soms niet aan voldaan werd. Het proces rond de ondertunneling van de Woudenbergseweg speelde ook een vertragende rol.

In 2014 had de gemeenteraad al goedkeuring verleend aan het plan. Het voldeed qua ‘goede ruimtelijke ordening’ aan alle condities die daaraan gesteld konden worden. Fraaie bouw van het hotel en restauratie van de klassieke pleisterplaats, waar menige Maarsberger al jaren op zat te wachten.

Echter bleek, dat de economische haalbaarheid toch nog verder onderzocht moest worden. Na weer opnieuw gekissebis kwam het college tegen de stroom in in juli 2015 tot de conclusie dat het allemaal toch maar niet door moest gaan en vroeg de raad om die conclusie te ondersteunen.

De VVD pikte dat niet en met de steun van veel andere politieke partijen werd dit besluit geamendeerd en omgevormd tot een positief besluit. De initiatiefnemer kon namelijk bewijzen, dat de economische haalbaarheid wel degelijk goed in elkaar zat.

De gemeente kan dit besluit nu niet meer terugdraaien. Bezwaren kunnen nog wél worden behandeld, maar laten we hopen dat er inmiddels voldoende argumenten zijn verzameld dat het proces doorgang kan vinden en de eigenaar het plan nu ook werkelijk ten uitvoer mag brengen.

 

Peter van der Zee

Raadslid VVD Utrechtse Heuvelrug