Update: VVD stelt vragen over onveilige verkeerssituatie Doorn

Een gevaarlijke situatie voor vooral motorrijders in het centrum van Doorn is voor de VVD-fractie aanleiding geweest tot het stellen van schriftelijke vragen aan het college. Update!!

Update onder aan het bericht!
Een gevaarlijke situatie in het centrum van Doorn is voor de VVD-fractie aanleiding geweest tot het stellen van schriftelijke vragen
 aan het college. De fractie ontving een mail van één van onze inwoonsters met de volgende inhoud (gedeeltelijk): “Sinds kort rijd ik motor. Tijdens het rijden merk ik dat de verkeerslichten op de kruising niet reageren op het aan komen rijden bij het verkeerslicht (verkeerslicht voor linksaf richting Leersum als je vanuit Maarn komt rijden in het centrum van Doorn). Waarschijnlijk reageren de lussen in de weg niet op de motor. Waardoor je moet wachten tot er toevallig een auto achter je komt staan”.

Deze mail is van 26 juli 2014. Vervolgens heeft deze inwoonster een herinneringsmail gestuurd op 16 juli 2015. Beide gezonden aan info@heuvelrug.nl  Op beide mails heeft ze geen reactie ontvangen. Inmiddels heeft minimaal één inwoner van onze gemeente op dezelfde plek een boete gekregen vanwege het met de motor door rood rijden, omdat de VRI (Verkeers Regel Installatie) niet reageerde.

De vragen van de VVD-fractie aan het college:

•             Is het de wethouder bekend dat de VRI in het centrum van Doorn niet reageert op motorrijders hetgeen tot gevaarlijke situaties kan leiden?

•             Kan de wethouder aangeven waarom op herhaalde berichtgeving vanuit een betrokken inwoner niet wordt gereageerd (al meer dan een jaar dus niet)?

•             Kan de wethouder aangeven welke actie de gemeente onderneemt of gaat ondernemen om te zorgen dat de verkeersveiligheid bij de VRI weer optimaal wordt gediend?

•             Is het de wethouder bekend of meerdere VRI’s in onze gemeente ditzelfde probleem hebben?

•             Onlangs mochten we uitvoerig geïnformeerd worden (RIB voortgang organisatie-ontwikkeling) hoe de gemeente toewerkt naar een nieuwe organisatievorm ten behoeve van een betere dienstverlening. Daartoe behoort volgens ons toch ook het binnen een aanvaardbare tijd antwoord geven op vragen en verzoeken. Dat kan per brief, e-mail, telefonisch en in dit multimedia-tijdperk ook via Twitter en Facebook. Is het college bereid om daar iets aan te doen?

 

De fractie hoopt dat het college snel en adequaat antwoord zal geven en voorgaande voortvarend zal oplossen.

Evert de Boer
raadslid voor de VVD Utrechtse Heuvelrug

Update: inmiddels zijn de detectielussen van de VRI vervangen en zouden de verkeerslichten ook op motoren moeten reageren, zie ook de tweets van Michiel Schaaij:
https://twitter.com/michielschaaij/status/673866318366552064
https://twitter.com/michielschaaij/status/673866341712031744

Jammer dat de beantwoording vanuit de gemeente lang moest duren en niet volledig/juist was, goed dat de onveilige situatie nu hersteld is!