Minister Jeanine Hennis-Plasschaert bezocht Doorn

In het kader van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen bezocht VVD minister Jeanine Hennis-Plasschaert afgelopen maandag 10 maart Doorn. Los van de campagne had de minister óók een boodschap met betrekking ot de mariniers-kazerne en het privacy-issue bij cameratoezicht.

Om met het laatste te beginnen: de Minister noemde de proef met kentekenscans bijzonder succesvol.  De afname van het aantal woninginbraken met 60 tot 70% is een belangrijk argument dat zeker moet worden meegewogen bij het oordeel over deze proef.  Minister Hennis-Plasschaert stelde dat kentekenregistratie gevoelig ligt in verband met de bescherming van privacy en dat hier zeer zorgvuldig mee moet worden omgesprongen. D techniek welke gebruikt wordt voor deze scans is in de basis dezelfde welke ook voor bijvoorbeeld milieuzones in grotere steden wordt gebruikt.

Vervolgens beantwoorde de minister in de Raadzaal vragen vanuit het publiek, welke veelal over de sluiting van de marinierskazerne gingen. Hierover zei de minister: “Ik ben het met jullie eens dat het jammer is dat de marinierskazerne hier moet sluiten, ik zal ervoor proberen te zorgen dat de gemeente niet met lege handen komt te staan als de mariniers zijn vertrokken.”

Lijsttrekker VVD Utrechtse Heuvelrug Rob Jorg zei hierover: “Ik ben in ieder geval blij met het feit dat de minister heeft gezegd dat ze de gemeente Utrechtse Heuvelrug niet met lege handen wil achterlaten na het vertrek van de marinierskazerne in 2019. Ze nodigde de gemeente uit om in de komende jaren plannen te ontwikkelen voor de toekomst van het terrein en hierover met haar in contact te treden.” Voor Rob Jorg is het duidelijk dat inwoners nauw betrokken moeten worden bij de herontwikkeling.

Tot slot ging de Minister vergezeld door de VVD lijsttrekker en campagneleden van VVD Utrechtse Heuvelrug de straat op, o.a. in winkelcentrum de Passage in Doorn maar ook op Plein 1923, om in gesprek te gaan met de inwoners van de Utrechtse Heuvelrug.