Vragen aan college over bezorgen stempassen

Bij de VVD Utrechtse Heuvelrug zijn een relatief groot aantal meldingen binnengekomen over verkeerd of niet bezorgde stempassen. Navraag bij enkele stembureaus gaf aan dat het hier om enkele honderden stempassen zou gaan (minimaal 2%). Lijsttrekker en beoogd fractievoorzitter Rob Jorg wil hier zo snel mogelijk duidelijkheid over.

De VVD wil graag van het college weten of deze informatie klopt. Als deze informatie inderdaad blijkt te kloppen, wil de VVD weten hoe dit heeft kunnen gebeuren, wat de gemeente met de informatie heeft gedaan toen ze een meer dan normale hoeveelheid klachten kreeg en wat de gemeente gaat doen om te voorkomen dat over 2 maanden bij de Europese Verkiezingen het zelfde gaat plaatsvinden.

Rob Jorg: “Vooral in tijden waarin we met zijn allen ons best doen om het aantal stemmers te verhogen omdat we ons zorgen maken over de opkomstpercentages, moet een gemeente haar rol van faciliterende en informerende overheid goed oppakken. Mijn grootste zorg nu is, als bovenstaande berichten kloppen, hoe we zorgen dat komende verkiezingen het bezorgen van stempassen correct verloopt.”

VVD Utrechtse Heuvelrug