Bestemmingsplan Stationsgebied Driebergen-Zeist vastgesteld

In de Raadsvergadering van 3 maart werd weer een stap gezet in de richting van de realisatie van het nieuwe station Driebergen-Zeist en de tunnel voor de N225 onder het spoor.

Het bestemmingsplan en de zogenoemde Nota van Zienswijzen werden vastgesteld. Dit houdt in dat aan de vernieuwing van het station, verbreding van het spoor en het viaduct gewerkt kan gaan worden. Ook de nieuwe parkeergarage behoort hierbij. Over de details in de vormgeving van die garage, het busstation en het stationsplein kan nu verder onderhandeld worden.

Dit bestemmingsplan past in de Gebiedsvisie die voor het gehele gebied rondom het station tussen de Odijkerweg en de A12 is vastgesteld.

Een volgende mijlpaal zal zijn het vaststellen van de bestemming van het groene gebied ten zuiden van het station. Dit zal nog de nodige debatten en onderhandelingen vergen.

De VVD heeft zich jarenlang ingezet voor een zo spoedig mogelijke verwezenlijking van de plannen, die na aanvankelijk in 2008 nog utopisch fraai te zijn geweest, door de economische teruggang steeds eenvoudiger werden. De fractie hield daarbij door de jaren heen vast aan de uitgangspunten die door de gehele gemeenteraad met die van Zeist waren vastgesteld in 2008 en nog eens bevestigd in 2010. Deze zijn zowel in de gebiedsvisie als in het bestemmingsplan terug te vinden.

Met de bouw van de tunnel zullen de doorstroming van het verkeer tussen A12 en Zeist en daarmee de bereikbaarheid van her station eindelijk verbeterd zijn. En dat is waar het allemaal al jaren om gaat.

Bob van Lierop
Raadslid VVD-fractie
Utrechtse Heuvelrug