Nieuwe buitengewoon opsporings-ambtenaar aan het werk gegaan!

De VVD heeft zich altijd ingespannen voor het aanstellen van een extra BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) voor het bestrijden van zogenaamde kleine criminaliteit. Een BOA is geen politieagent maar een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid. Dit houdt in dat een BOA bepaalde strafbare feiten mag opsporen. Dat zal hij vooral doen op straat en in de natuur. Daardoor verwachten wij dat hij een bijdrage zal leveren aan het voorkomen en aanpakken van criminaliteit en overlast.

Bij zaken waarvoor de politie in eerste instantie niet meer komt, zal de BOA waarschuwend en corrigerend optreden. Maar bij duidelijke overtredingen zoals vernielingen of het deponeren van afval op straat, wordt er gelijk geverbaliseerd. En terecht! We wonen in een prachtige omgeving en dat moeten we vooral zo houden.

Uit verschillende enquĂȘtes blijkt iedere keer weer dat inwoners zich storen aan vuil op straat, hondenpoep en overlast van jongeren of burenoverlast. Juist in dit soort gevallen kan een BOA uitstekend werk verrichten. En wij steunen hem daarbij.

Sinds 6 mei is Gert-Jan Visser-Aalbers actief om ervoor te zorgen dat iedereen zich netjes aan de regels houdt. Daar zijn wij als VVD zeer tevreden mee. Wij wensen Gert-Jan alle succes toe in zijn nieuwe baan.