Ondernemer Maarnse Berg kan verder

Afgelopen maandagavond 3 februari stemde de raad in met het voorstel voor de "omklap" van 4 Ha bij recreatiepark De Maarnse Berg. Tevens wordt volgens het voorstel de zgn voorontwerpfase overgeslagen. Door alle perikelen rondom de aanleg van ecoduct Mollebos en de bijhorende onzekerheid, hebben de ondernemers vele jaren niet verder gekund met het ontwikkelen van hun bedrijf. Met dit raadsbesluit kunnen de ondernemers, de Familie Lantinga, nu eindelijk weer focussen op hun toekomst.

Afgelopen 10 januari j.l. bezocht een delegatie van de eerste zeven kandidaatsraadsleden het bungalowpark en liet zich voorlichten over de situatie. De zogenaamde omklap is ingegeven door de bouw van het ecoduct Mollebos en de daarbij behorende regelgeving. Binnen een cirkel van 500 meter van het ecoduct mogen geen recreatieve activiteiten meer plaatsvinden om verstoring van mogelijk overtrekkend wild (edelhert) te voorkomen. Aan de zuidkant van het park kan de familie nu verder met het ontwikkelen van haar bedrijf. 

Tegelijk besloot de raad dat het fietspad tussen Maarn en Driebergen, welke nu deels door het omklap-gebied loopt, een alternatief moet krijgen.

Op de site van Uitzending Gemist, kwamen wij nog een actueel item tegen over ecoducten, in het bijzonder ook het Mollebos. Dit willen wij u zeker niet onthouden:

Filmpje: "Dure ecoducten voor de jacht"