Onderzoek naar mogelijkheid bouw flexwoningen bij Doornse Golf Club

Wij realiseren ons dat wij met onze instemming de Doornse Golfclubleden zwaar teleurstellen. Hieronder wil ik uiteenzetten waarom wij als VVD-fractie voor het voorstel hebben ingestemd.

Het is al jaren bij de golfclubleden bekend dat het terrein een woonbestemming kan krijgen. Natuurlijk, het is zuur dat het einde nu in zicht komt. Al kan dat nog 1,5 tot 2,5 jaren duren. Ook zal het college de Doornse Golfclub ondersteunen bij het zoeken naar alternatieven. Een kanttekening hierbij is dat de Gemeente geen belang zal nemen in een golfclub. De grond van Doornse Golfclub is van de gemeente en wordt gratis in bruikleen gegeven. Een VVD-motie, om de Golfclubleden te ondersteunen, is aangenomen. Dat biedt wellicht, enige troost.

 

Onze doorslaggevende overweging is de grote en urgente behoefte aan (flex-)woningen en het gegeven dat alternatieven (binnen de rode contouren) ontbreken. Het belang van een woning is onzes inziens groter dan het sportieve belang van de golfclub. Hier zijn immers, zij het niet in dezelfde context van een zeer sociale en betrokken ledengroep, alternatieven denkbaar. Ik kan U verzekeren, dat we om dit besluit te nemen niet over één nacht ijs zijn gegaan.

 

Hoe nu verder? Op grond van de haalbaarheidsstudie volgt participatie van omwonenden en andere betrokkenen. Daarna komt een voorstel van het college over een aantal zaken waarover de Raad te zijner tijd zal besluiten. Dit betreft onder andere het aantal te plaatsen flex-woningen, de verkeersontsluiting, behoud van het dorpse en groene karakter en de ecologie.