VVD Fractie krijgt rondleiding op Landgoed De Woerd

Vrijdagmiddag 30 mei heeft de VVD-fractie Utrechtse Heuvelrug onder leiding van de heer Rien van den Berg een informatieve wandeltocht gehouden over het doorgaans afgesloten landgoed De Woerd bij Driebergen. Behalve een mooie zonnige wandeling over soms wel erg drassig land, kreeg de fractie bijzonder veel te zien en te horen over de natuur in dit gebied. Dit prachtige landgoed wordt al jarenlang onderhouden door de eigenaar de heer Van Arkel uit Driebergen.

De heer Van den Berg liet ons de oude schaapskooi zien, omringd door zeer oude eiken. Ook namen we een kijkje op het voormalige composteerterrein, de plek waar (in de voorliggende plannen) de beoogde beheerderswoning met schuur zou moeten komen. Deze enorme asfaltplak, een anderhalve hectare(!), dient wat ons betreft zo snel mogelijk opgeruimd te worden.

Ten slotte liepen we langs de 10 hectare natuurterrein van de gemeente en werden we plezierig verrast door de drie mooie paddenpoelen. Behalve dit moois kregen we nadere uitleg over de plannen die eigenaar Van Arkel heeft met het landgoed en het terrein van de gemeente. Anderhalf uur later hadden we een uitstekende indruk van Landgoed De Woerd gekregen. Vol informatie en genoeg stof tot nadenken om mee te nemen in de komende commissie en raadsvergaderingen.

Ron van der Laan,