Bezuinigingen binnen de gemeente en úw ideeën daarover

Sinds 15 augustus is de gemeente een grote "crowdsourcing-campagne" gestart met betrekking tot de bezuinigingen voor komende jaren. Crowdsourcing wil eigenlijk zeggen, dat de hulp van zoveel mogelijk mensen wordt ingeroepen om mee te denken of helpen bij een onderwerp, het oplossen van een probleem of bijvoorbeeld invulling geven aan beleid.

In dit geval gaat het om de bezuinigingen en het sluitend krijgen van de begroting voor in ieder geval komend jaar (2015) en het liefst ook de jaren er ná. Omdat de keuzes die daarin gemaakt worden ons allemaal als inwoners van de Utrechtse Heuvelrug kunnen raken, is er voor gekozen om u ook actief in het proces te betrekken (mits u daar natuurlijk behoefte aan hebt).

Ook de VVD-fractie vraagt úw hulp bij deze stevige opgave en hoort graag uw ideëen. De fractie heeft de afgelopen periode (vooral direct na de verkiezingen) al gebruikt om samen met steunfracties en commissieleden, een zo breed mogelijk bezuinigingspakket samen te stellen. Zij denkt hierin al een goed voorstel te kunnen doen. Komende maand zal de fractie deze voorstellen delen met de wethouder financiën, Jan Willem van Dongen. Graag hoort zij echter óók van u hoe u aankijkt tegen de mogelijkheden om onze begroting verder op orde te krijgen.

Ideeën kunt u aangeven op de site van de gemeente, via http://heuvelrug.begrotingswijzer.nl/ (zie hiervoor ook dit persbericht), maar wij kunnen ons ook goed voorstellen, dat u graag uw ideeën wilt bespreken en afstemmen met één van onze raadsleden. Daarvoor kunt u altijd een mail sturen naar info@vvd-uh.nl . In deze mail kunt u dan aangeven wat uw gedachten zijn, of u eventueel meer informatie wenst of dat u daar graag met één van onze raads- of commissie-leden over wilt brainstormen.

Uw ideeën en uw meningen zijn van harte welkom!

Hermannus Stegeman
Secretaris VVD Utrechtse Heuvelrug
Commissie-lid