Maarn Centrum nu eerste gebied dat flexibel is voor ondernemers.

Al een paar jaar loopt de discussie, dat ondernemers meer vrijheid moeten hebben om wijziging aan te brengen in het gebruik van winkelpanden etc. De oude bestemmingsplannen geven die vrijheid níet en geven alleen een gedetailleerde specificatie van het huidige gebruik. Gevolg: Als men iets anders wil, dan moet er een dure bestemmingswijziging worden aangevraagd, waar men dan ook nog eens vaak meer dan een jaar op toestemming moet wachten. De VVD heeft de ondernemers beloofd daar wat aan te doen en dat als beleidslijn te gaan realiseren.

In de Raad van december was het de bedoeling om de beheersverordening Maarn Maarsbergen te gaan vaststellen. Daarin was het centum van Maarn echter nog steeds op de klassieke wijze gefixeerd. Middels een uitgebreid amendement heeft de VVD daar verandering in aangebracht. Door voor iedere winkel, restaurant etc. de nieuwe bestemming Centrum te gaan hanteren, waarin uitgebreide functionele mogelijkheden voor een bedrijfspand staan gespecificeerd is dat doel nu voor Maarn bereikt.

De VVD dankt de ambtelijke organisatie voor het mee helpen aan het realiseren van dit amendement, dat uiteindelijk unaniem is aangenomen. De ambtenaren zijn reeds gestart om deze richtlijn ook te gaan hanteren voor de centra van Driebergen, Doorn en Leersum.