Raadslid op patrouille!

Eén van de aardige bijkomstigheden van het raadslidmaatschap is dat je de mogelijkheid hebt om met de politie op pad te gaan. Een goeie manier om informatie op te doen over de problemen die in onze gemeente spelen. Van die gelegenheid heb ik gebruik gemaakt in de donkere dagen voor Kerstmis. Ik heb een surveillance mee kunnen draaien met Jan Jaap van Eckeveld, wijkagent van Doorn en Maarn. Als je al geen respect hebt voor het werk van onze politie dan krijg je het dan wel.

Wat is me zoal opgevallen? Dat het te vaak voor komt dat auto’s met kapotte lichten rondrijden. Dat vooral jongeren soms geheel zonder licht rijden. Levensgevaarlijk! Hier ligt zeker ook een taak voor de ouders om hun kinderen op het gevaar daarvan te wijzen. En niet te geloven de karrevrachten tuinafval die in het bos worden gedumpt!

Rijdend op de Plattenberg in Maarn wees Jan Jaap mij op de vele onverlichte woningen aan de bosrand. Een eldorado voor inbrekers. Ook hier wil ik een oproep doen aan onze inwoners om er voor te zorgen ’s-avonds ten minste 3 brandende lampen in huis te hebben. Dat kan veel overlast (en kosten) besparen.

Het is me ook duidelijk geworden dat het van groot belang is dat de politie goede contacten heeft - en die heeft men – met scholen, instellingen en de horeca om de overlast door het gebruik van drank en drugs in goede banen te leiden. Met name jongeren met psychische problemen zijn een steeds grotere bron van zorg. Om dat te ervaren heb graag van het aanbod gebruik gemaakt om later eens een weekendnachtdienst mee te draaien.

Vanaf deze plaats nogmaals dank aan het gemeentelijke politiecorps!

Evert de Boer