Koersvast: op naar de uitvoering!

Lage lasten, betere doorstroming en een sterke Heuvelrug economie: Deze week was Maarsbergen groot in het nieuws. De Woudenbergseweg krijgt een lange tunnel onder het spoor door. De provincie Utrecht, gemeente Utrechtse Heuvelrug en Prorail gaan samen zorgen voor de uitvoering van dit plan, wat door het dorpsplatform is gemaakt.

Betere doorstroming
VVD Gedeputeerde Remco van Lunteren is zeer betrokken bij de Utrechtse Heuvelrug: "Geweldig hoe we met één plan de files oplossen en het dorpsplein weer in ere herstellen. Een mooi resultaat en een bewijs dat meedenkende en betrokken inwoners het verschil kunnen maken". Mensen moeten ’s ochtends op tijd op hun werk komen en ’s avonds snel en gemakkelijk naar huis kunnen, vult Baerte de Brey aan. Bijvoorbeeld om met de (klein)kinderen te eten, lekker te sporten, of nog even een terrasje te pakken. Daarom is het belangrijk dat de ondertunneling van het spoor bij Maarsbergen en ook dat bij Driebergen-Zeist zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Baerte de Brey is kandidaat voor Provinciale Staten namens de VVD en is woonachtig in de Utrechtse Heuvelrug.

Lage lasten
Trots is Van Lunteren op het feit dat in onze provincie de afgelopen jaren de wegenbelasting gelijk is gebleven. De provincie Utrecht heeft zelfs de op een na laagste belasting van Nederland”. De Brey is ook niet van plan komende vier jaar iets aan het tarief te doen: “Lage lasten betekent voor de VVD dat de wegenbelasting ook komende periode niet wordt verhoogd!”.

Aanpak winkelleegstand
Het is van groot belang dat de economie op onze Heuvelrug sterk blijft. Een krachtige economie vereist randvoorwaarden, zoals levendige dorpen. De VVD vindt dat het voorkomen van winkelleegstand een provinciale taak kan zijn. Met succes heeft Van Lunteren de afgelopen periode kantorenleegstand opgepakt. De Brey ziet een parallel voor winkelgebieden: “Als het aankomt op detailhandel moet de provincie de regie ter hand nemen om zo een impuls te geven aan bijvoorbeeld de Traay in Driebergen of de Kampweg in Doorn”.

Stem VVD!
Tot slot een oproep van Van Lunteren: Als u vindt dat vlot doorstromend verkeer, levendige dorpen en lage lokale lasten belangrijk zijn, geef de VVD dan op 18 maart uw stem. VVD Koersvast!