Verlengde Ondertunneling van Maarsbergen gaat dóór

Maandag 9 maart 2014 ondertekenden in de kerk van Maarsbergen de gemeente Utrechtse Heuvelrug, de provincie Utrecht en Prorail het convenant voor de verlengde ondertunneling onder het spoor in Maarsbergen.

De VVD is daar bijzonder blij mee. Het plan Huyser/Hartveld, dat inhoudt, dat er geen vernieuwd kruispunt of een rotonde zou komen in Maarsbergen, maar dat de tunnel onder het spoor doorgetrokken wordt tot voorbij het huidige kruispunt, werd direct door de VVD in december 2013 omarmd. Raadslid Peter van der Zee diende een motie in om de mogelijkheden daartoe zo snel mogelijk te onderzoeken. Die werd unaniem ondersteund en werd door de wethouder en gedeputeerde (beiden van VVD-huize) voortvarend opgepakt.

Uitwerking vond plaats in samenwerking met de inwoners van Maarsbergen en financiële problemen werden met name door gedeputeerde van Lunteren uiteindelijk opgelost.

Hoe nu verder:
Naast enkele grondonteigeningen zal er nu een bestemmingswijziging moeten worden gemaakt. Ook zal er het nodige geregeld moeten worden om het verkeer goed doorgang te laten vinden tijdens de bouw. Naar verwachting kan dat echter allemaal worden opgelost gedurende de komende twee jaar. Uiterlijk kan alles dan gerealiseerd zijn in 2021 en heeft Maarsbergen zijn rustige dorpskern uit het verleden terug.

Peter van der Zee