VVD blij met camera’s in wijk Groenhoek Driebergen

Afgelopen jaar was het al ver voor de jaarwisseling onrustig in en rondom de wijk Groenhoek te Driebergen. Op oudjaarsavond liep het helaas compleet uit de hand en moest de ME zelfs ingrijpen.

Al langere tijd blijkt dat de wijk Groenhoek een aandachtsgebied moet zijn en blijven voor de politie. Zo gaan regelmatig auto’s in rook op, werden patronen en slagwapens in kelderboxen gevonden en werd een flat met prostituees gesloten. De VVD juicht de daadkracht van Burgemeester Naafs dan ook toe om camera’s op te gaan hangen dit najaar. Als de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel onder druk komen te staan is camera toezicht en preventieve acties in de wijk het juiste om te doen. Daarnaast is het gedrag tijdens de jaarwisseling tegenover de politie onacceptabel en juichen we toe dat er geëxperimenteerd wordt met cameratoezicht om zo eerder te kunnen ingrijpen bij mogelijke escalatie.

Raadslid Tim Rooijakkers complimenteert Burgemeester Naafs met deze harde aanpak in het algemeen belang voor een veiligere Groenhoek.