Doe Maarn Mee

Meer dan een jaar hebben ze er aan gewerkt. Het eindresultaat van de werkgroep Doe Maarn Mee was het scenario Spreiding waarbij de beide nieuwe scholen in Maarn zijn geprojecteerd op de parkeerplaats voor het clubgebouw van de LTV Maarn aan de Planetenbaan. Het college kwam echter met een (nieuw) rapport van de ODRU waarin stond dat nieuwe scholen ten minste 120 meter van hoogspanningsleidingen gebouwd moeten worden en het liefst zelfs op 215 meter in verband met een mogelijke toekomstige verdubbeling van het vermogen van die leidingen. Omdat de nieuwe scholen op 80 meter van de hoogspanningsleidingen zijn geprojecteerd is het voorgestelde scenario gelijk van de baan. De gemeenteraad moest daarom in de raadsvergadering van donderdag 9 februari aangeven wat er nu moest gebeuren door het amenderen van het raadsvoorstel.

Na diverse overleggen besloten alle partijen unaniem dat het de moeite waard was het scenario Spreiding van de werkgroep Doe Maarn Mee nader te onderzoeken. Dus of het mogelijk is de beide scholen op het sportcomplex aan de Planetenbaan (hockey en tennis) te positioneren, rekening houdend met de afstand tot snelweg en hoogspanningsleidingen. Maar tevens te onderzoeken het scenario waarin De Ladder op de Breeschotenlaan blijft (renovatie of nieuwbouw) en De Meent op het Trompplein samen met het (verkleinde) dorpshuis die daar dan nieuw gebouwd gaan worden in combinatie met een gerenoveerde sporthal. En zoals eerder is afgesproken de mogelijkheid te onderzoeken om bij de keuze voor nieuwbouw van scholen op de locatie ook woningbouw te realiseren. Dat het voorliggende plan vrijwel overeenkomt met onze voorstellen en dat het ook unaniem is aangenomen doet ons uiteraard bijzonder deugd.

Aan het college is gevraagd om met een voorstel te komen over de passende omvang van het dorpshuis, aan te geven wat een passende beheersstructuur voor het dorpshuis zou kunnen zijn, een integraal verkeersonderzoek uit te (laten) voeren en met een financieel geoptimaliseerd voorstel van beide scenario’s te komen en die aan de raad voor te leggen met het oog op besluitvorming kort na het zomerreces.

Hopelijk kan het college gebruik maken van het vele goede werk van de werkgroep Doe Maarn Mee en komt zij met een voorstel waar de meeste inwoners van Maarn en Maarsbergen zich in kunnen vinden. Wij wensen het college veel wijsheid toe!

Evert de Boer

Raadslid VVD