VVD Provincie Utrecht zet Driebergse in top 10

Maria Eldering is commissielid in de gemeenteraad namens de VVD Utrechtse Heuvelrug. Ook heeft zij bijna 10 jaar ervaring bij de provincie Noord-Holland. Ze woont in Driebergen, heeft drie kinderen en werkt bij het Ministerie van Financiën. Maria staat voor begrijpelijke regelgeving op het gebied van ruimtelijke ordening en een transparante en aanspreekbare overheid.

"Vanuit mijn werk met gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire weet ik hoe cruciaal het is dat je als overheid persoonlijk met je inwoners praat. Dat je zorgpunten samen met hen aanpakt en altijd in alle openheid in staat bent uit te leggen waarom je als overheid een bepaalde beslissing neemt. Daarvoor zijn veel goed bedoelde processen en regels opgetuigd, bijvoorbeeld ook als het om onze leefomgeving gaat. Maar deze zijn vaak zo ingewikkeld, dat het te lang duurt of dat mensen er gewoon niet uitkomen.

Dat moet anders en de provincie Utrecht kan daar een positieve rol in spelen. Als Statenlid uit Utrechtse Heuvelrug ga ik me ervoor inzetten dat ‘oude’ regelgeving niet in de weg staat van nieuwe, noodzakelijke ontwikkelingen in duurzaamheid, bereikbaarheid, bedrijvigheid en woningbouw. Daarbij staat voor mij het welzijn van onze inwoners en onze schitterende natuur absoluut voorop. We moeten samen stappen durven nemen die verder reiken dan de komende 4 jaar.”

 

Momenteel hebben de liberalen 8 zetels in de Provinciale Staten van Utrecht. De lijst wordt afgesloten met lijstduwer Baert de Brey uit Doorn (nummer 48). Hij is momenteel lid van de Provinciale Staten en neemt na twee termijnen afscheid. Baerte de Brey roept op vooral op Maria Eldering uit Driebergen te stemmen: “Ik vind het belangrijk dat er iemand uit onze gemeente vertegenwoordigd is in de nieuwe VVD-fractie en ben van mening dat Maria Eldering daarvoor de geschikte persoon is. Daarom steun ik haar voor de volle 100% en wil ik iedereen oproepen op haar te stemmen”.

 

Met een aantal belangrijke onderwerpen, zoals woningbouw, stikstof, energie, verkeer en werkgelegenheid zijn de verkiezingen op 15 maart volgende jaar belangrijker dan ooit. Ook kiezen de leden van de Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer. Daarnaast worden op 15 maart tegelijkertijd de Waterschapsverkiezingen gehouden.