Werkbezoek militair revalidatiecentrum (MRC)

De VVD vindt het van groot belang dat militairen die hun leven op het spel zetten voor Nederland de allerbeste zorg krijgen. Daar wordt ruimschoots aan voldaan door het MRC.

Het MRC zorgt voor state of the art faciliteiten waaronder een prachtig sportcomplex, Virtual Reality Revalidatie en bevlogen personeel. Dit lijkt misschien luxe, maar aangezien militairen topsport beoefenen, is dit eigenlijk rand voorwaardelijk. Want het uitgangspunt is: fit for action. Militairen worden zoveel mogelijk klaar gestoomd om hun oude functie weer uit te oefenen. Het MRC ademt veel ambitie uit.

Hier wordt specialistische zorg op maat geboden met technische ondersteuning, disciplines komen samen. Zelfredzaamheid staat centraal. Militairen met gedeelde ervaringen worden aan elkaar verbonden. Hier kun je zomaar militairen met een (arm of been) prothese een klimwand op zien gaan en zien oefenen met materieel.

Als 'fit for action' niet lukt is de ambitie ‘fit for life’, waarbij nog steeds sport en goede voeding een grote rol speelt. Denk hierbij ook aan de Invictus Games en de Mud Masters waar je militaire (top)sporters kunt vinden.

 

De VVD Utrechtse Heuvelrug is erg trots om het MRC in haar gemeente te hebben. Hier kun je een beeld krijgen van de techniek van het MRC op gebied van bewegen:

https://www.youtube.com/watch?time%5Fcontinue=157&v=1q7P1Lx4Yt8&feature=emb%5Flogo

 

Met deze en andere werkbezoeken probeert de VVD UH dichtbij mensen en organisaties te staan; zelf informatie in te winnen, ook zonder dat er een directe aanleiding voor is. Mochten er dingen spelen in uw organisatie en wij kunnen mogelijk helpen, aarzel dan niet om contact op te nemen.