Wisseling van de wacht bij VVD Utrechtse Heuvelrug

Judith van Roy wordt de nieuwe fractievoorzitter, Florien Scager vicefractievoorzitter Judith van Roy volgt Jorrit Linders op als fractievoorzitter van de VVD in de Utrechtse Heuvelrug. Van Roy, die zich de afgelopen jaren vooral bezighield met de gemeentelijke financiën, kijkt uit naar haar nieuwe rol: “Geweldig om het vertrouwen te krijgen van de fractie. We gaan samen aan de slag om onze dorpen mooi en levendig te houden, te zorgen voor een goed ondernemersklimaat en gezonde gemeentefinanciën.” Linders is positief over zijn opvolger: “Judith is betrouwbaar, inhoudelijk sterk en politiek scherp. Ik wens haar alle succes in haar nieuwe rol!”.

© Wilco Willemse

Ook vicefractievoorzitter Ron van der Laan treedt terug. Hij wordt in die rol opgevolgd door  Florien Scager, die het woord voert op onder meer duurzaamheid en de energietransitie.  Ook Scager heeft zin in de samenwerking: “Ik ben blij met het vertrouwen en de waardering  van onze collega’s. We zijn klaar voor de complexe uitdagingen die op onze raad en onze  fractie afkomen.” 

Linders en Van der Laan blijven in de raad 

Linders en Van der Laan stelden hun posities beschikbaar nadat ze beiden besloten na de  gemeenteraadsverkiezingen van 2022 niet terug te keren in de raad. Zij blijven deze periode  wel lid van de VVD-fractie en maken hun termijn dus af. Van der Laan: “De afgelopen jaren  heb ik met veel plezier mogen bijdragen aan een prachtige en veilige gemeente. Aan bouw  van woningen binnen de dorpen en bescherming van onze buitengebieden en biodiversiteit.  Tegelijkertijd is het goed ruimte te maken voor anderen, die dat op hun eigen wijze ook na  dit jaar willen voortzetten.” 

Van der Laan zwaait in 2022 af na acht jaar raadslidmaatschap, Linders neemt dan na vier jaar afscheid. Linders: “Het raadslidmaatschap combineren met een jong gezin en een  fulltimebaan is even eervol als intensief. Ik vind het ontzettend leuk, maar merk dat het vaak een puzzel is om het allemaal goed te kunnen doen. De keuze was dus lastig, maar de  uitkomst logisch.”