Groen licht voor verkoop van vastgoed maar wel onder strikte voorwaarden

De raad heeft gisteravond het college toestemming gegeven om zonder tussenkomst van de raad vastgoed te kunnen verkopen. Op initiatief van raadslid Judith van Roy van de VVD werden hieraan wel een aantal voorwaarden verbonden. Het voorstel met voorwaarden werd unaniem aangenomen.

Dit houdt in dat eerst geprobeerd wordt om de woningen, gronden en aula’s op de begraafplaatsen te verkopen. De natuur en bosgebieden op de lijst mogen alleen verkocht worden aan organisaties met een ANBI-status die gespecialiseerd zijn in het beheer van natuur of grote terreinen en dan alleen als de huidige bestemming inclusief het behoud van de functie, (gedoog) hondenlosloopgebied en toegankelijkheid gewaarborgd blijven. En als laatste mag de grond onder maatschappelijke gebouwen alleen verkocht worden aan de vereniging of stichting die ook het gebouw daarop bezitten.

 

Op deze manier kan het vastgoed en de natuurgebieden op de lijst alleen verkocht worden als de huidige functie en toegankelijkheid gewaarborgd blijven en onze inwoners dus gebruik daarvan kunnen blijven maken. Het college kan nu echter wel voortvarend aan de slag met het verkopen van het vastgoed op de lijst.

 

Judith van Roy