Dag van de ondernemer

Op 15 november is het de dag van de ondernemer. Raadslid Florien Scager en tweede kamerlid Dennis Wiersma gingen daarom samen de gemeente door om verschillende ondernemers in de bloemen te zetten. Ondernemers zorgen voor leven in de brouwerij en geven onze gemeente kleur op de wangen. Want hoe zien onze dorpen eruit zonder de lokale ondernemers?

 Om deze ondernemers onze blijk van waardering te uiten zijn we als lokale VVD afdeling dus enkele ondernemers in de bloemen gaan zetten. De rit begon in Maarsbergen waar Florien en Dennis  de ondernemers van de Kleurenwaaier in Maarsbergen in de bloemen hebben gezet. Deze zussen bieden in Maarsbergen een totaalpakket aan voor interieurinrichting.

 

In Doorn werd de ondernemer van de Eend automaterialen in de bloemen gezet. Deze ondernemer heeft onlangs zijn 50ste jubileum jaar gevierd en is een bevlogen ondernemer. Een internet pionier die op tijd inspeelde om met een webshop te gaan beginnen en met zijn tijd meegaat 73 jaar maar nog vol passie. Ook heeft hij oog voor duurzaamheid met zonnepanelen op het bedrijfspand.

 

In Driebergen-Rijsenburg werd koek en ei aangedaan , een lunchroom van een sociaal ondernemer waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kamerlid Dennis Wiersma’s interesse was gewekt. Hij ging in gesprek met het personeel die vertelde wat ze allemaal deden. Een kopje koffie met een brownie werd genuttigd waarna de tocht werd vervolgt. De cliënten vroegen nog aan kamerlid Dennis Wiersma of ze niet een keer de lunch in de 2de kamer mochten verzorgen.

Daarna was Leersum aan de beurt waar naaicafé Zig Zag werd bezocht. Raadlid Judith van Roy sloot hier aan. Deze zaak was de droom van de eigenaresse die op deze manier van haar hobby haar werk heeft gemaakt. Ze verstelt hier dingen biedt cursussen aan en heeft een stomerijservice. Ze kon het bloemetje erg waarderen.

 

Daarna was Amerongen aan de buurt waar de gebroeders Nuyts werden aangedaan. Ze maken onze gemeente een stuk duurzamer door de aanleg van zonnepaneelprojecten. In principe doen ze alles met een draadje. Maar de laatste jaren ligt de hoofdfocus op de zonnepanelen. Bij de kinderboerderij in Amerongen hebben ze laatst ook gesponsord panelen neer gelegd.

 

Alle mensen die ondernemers hebben voorgedragen bedankt, het was erg leuk om op deze manier met lokale ondernemers het gesprek aan te gaan en ze te verrassen.