Voormalig COA locatie/jeugdgevangenis Overberg

Voormalig COA-locatie/jeugdgevangenis Overberg Binnen enkele weken komt het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) met de resultaten van een marktverkenning rondom de voormalige COA-locatie in Overberg. Dat antwoordde wethouder Rob Jorg op vragen van Tim Rooijakkers tijdens de raadsvergadering van 7 november. Rooijakkers stelde zijn vragen omdat hij zich zorgen maakt over de voortgang rondom het terrein. De toegezegde participatie met omwonenden lijkt er dit jaar eindelijk te komen.

© Wilco Willemse

De Wethouder gaf aan dat het rijks vastgoedbedrijf afgelopen zomer aan de marktverkenning heeft gewerkt en het onderzoek wordt op dit moment afgerond. Dit betekent dat het rapport binnen enkele weken beschikbaar wordt.

Het rijks vastgoedbedrijf gaat dan waarschijnlijk dit jaar nog een open gesprek organiseren met omwonende en andere belangstellingen zodat deze ook inspraak hebben.

Volgens de wethouder is en blijft het rijksvastgoedbedrijf aan zet, de gemeente blijft zich hiervoor inzetten. De kans dat de locatie weer een locatie wordt voor asielzoekers vanwege de verhoogde toestroom is niet groot. In Overberg kunnen alleen minderjarige asielzoekers worden geplaatst vanwege het bestemmingsplan.

Uiteraard blijft Tim Rooijakkers dit op de voet volgen, dit terrein staat al veelste lang leeg en heeft enorm veel potentie, hopelijk kunnen we deze snel gaan benutten in samenwerking met het rijksvastgoedbedrijf.