Training 'Duidelijke Taal'

Afgelopen maandagavond hebben wij samen met andere raadsleden, de griffier en 2 wethouders deelgenomen aan de training 'Duidelijke Taal'. Deze training werd georganiseerd door de Bibliotheek Zout in samenwerking met de stichting Lezen & Schrijven. In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen laaggeletterden. Zij hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Ook in onze gemeente wonen laaggeletterden. Daarom is het belangrijk dat wij spreken en schrijven op een manier die ook voor deze mensen grijpbaar is.

Tijdens de training zijn wij ons er van bewust geworden dat we heel vaak moeilijke taal gebruiken. Rien, een van de Taal Ambassadeurs, vertelde hoe het is om laaggeletterd te zijn en hoe hij op latere leeftijd naar de avondschool is gegaan om beter te leren lezen en schrijven. Hij had heel veel waardevolle tips om op een eenvoudigere manier te communiceren waardoor veel meer mensen kunnen volgen wat we zeggen of schrijven.

Deze training werd op initiatief van VVD raadslid Judith van Roy en Femke Reijnen, Coordinator Taalhuizen bij Zout georganiseerd.