VVD diende amendement in rondom fietsveiligheid Donderbergrotonde Leersum

Tijdens de Statenvergadering van Woensdag 30 Oktober diende de VVD fractie Utrecht een amendement in waarin ze opriep om nu te beginnen met fietsveiligheid te creëren bij deze gevaarlijke rotonde.

De start staat gepland voor 2020 maar financiële middelen voor fietsveiligheid zijn niet meegenomen in de huidige begroting.

Dat vindt de VVD-Statenfractie ongelooflijk. Juist op deze plaats waar maandelijks vele (bijna) ongelukken plaatsvinden kan de provincie daadkracht tonen door te laten zien hoe belangrijk ze fietsveiligheid vindt. Daarom diende de VVD-fractie een amendement in om snel geld vrij te maken en niet te wachten op het fietspad van de toekomst. De VVD wil nú fietsveiligheid!

Helaas kregen we geen steun hiervoor de SGP-fractie diende mede in. Dit dossier blijft dus weer langdurig liggen op het bureau van gedeputeerde Arne Schaddelee. Hij wil onderzoeken presenteren in 2021 over fietsveiligheid in de provincie. De VVD vindt de tunnel in Leersum te belangrijk om zolang op het bureau te laten liggen.

Lokaal raadslid Evert de Boer was erg verheugd met dit amendement vanuit de Statenfractie maar bedroefd dat andere partijen niet wilden doorpakken. Benieuwd naar het amendement?

 Zie bijlage.