Een passende tegenprestatie voor iedereen!

Een meerderheid van de raad stemde voor de motie van VVD-raadslid Tim Rooijakkers, die opriep tot een passende tegenprestatie voor iedereen. Tijdens de raadsvergadering van 18 juli legden we de strategische kaders vast over de participatiewet uitvoering in onze gemeente. Kortom: hét moment om bij te sturen voor de lange termijn. Als VVD pleiten we al langere tijd voor een tegenprestatie voor iedereen die een beroep doet op onze samenleving. Raadslid Tim Rooijakkers las de raadsinformatiebrief rondom “wederkerigheid”. Dat leek geruststellen. Totdat hij overal de term “verleiden” las. Inwoners in de bijstand zouden “verleid” moeten worden iets terug te doen, was het plan.

Dit terwijl wederkerigheid een onderlinge verplichting binnen een relatie is om een gift te beantwoorden met een tegengift, aldus het woordenboek.  Rooijakkers erkende vroeger in de kroeg veel pogingen tot verleiden te hebben gedaan. 
“En ik kan u verzekeren: regelmatig liep ik een blauwtje. Zo wederkerig is verleiden dus niet.”
 

Verleiden is voor ons als VVD te vrijblijvend. Vandaar dat bijgevoegde motie is ingediend, die opriep tot een passende tegenprestatie voor iedereen. Omdat wij als VVD het belangrijk vinden dat iedereen kan meedoen in onze maatschappij. Bovendien vinden we het eerlijk dat als mensen een beroep doen op de samenleving, de samenleving ook een beroep mag doen op hen. En dit hoeft niet altijd een groot beroep te zijn, vandaar dat we pleiten voor een passende tegenprestatie voor iedereen.

Benieuwd naar de motie? Zie onderstaande bijlage