Winst voor woningzoekenden

De VVD fractie heeft in samenwerking met alle andere partijen maar met uitzondering van D66 (zij stemden tegen), een motie ingediend om meer woningen op de kerklocatie Driebergen te realiseren dan gepland stonden

Er lag een plan om 37 woningen te bouwen maar onder druk van omwonenden is dit teruggebracht tot slechts 20.

Er is in onze gemeente een groot tekort aan betaalbare woningen terwijl deze juist hier uitstekend gebouwd zouden kunnen worden. Voor de VVD fractie is het belangrijk dat iedere locatie waar woningbouw mogelijk is ook daadwerkelijk gebouwd gaat worden.

 Raadslid Ron van der Laan geeft het volgende aan: ‘’ Dit besluit is een grote winst voor de vele woningzoekenden in onze gemeente’’.

 Het grote terrein is voor de helft eigenaar van woningbouwvereniging Heuvelrug Wonen en de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Voor de VVD is het onaanvaardbaar dat er beduidend minder woningen gebouwd gaan worden dan mogelijk is. Door op tijd in te grijpen geeft de Raad nu het college van onze mooie gemeente opdracht om met een plan te komen waarin tussen de 30 en 40 woningen gepland staan. Het plan van 20 woningen is dus nu van tafel. Met uitzondering van D66 hebben alle partijen voor de motie gestemd. Bijgaand de motie met de overwegingen en de constateringen.