In herinnering Hans Nijhof

Vanochtend bereikte ons het droevige bericht dat wethouder en voormalig raadslid Hans Nijhof is overleden. Hans is enkele jaren raadslid geweest voor de combinatie PvdA/GroenLinks, later Open.

Hans was wethouder in de periode van 2014 tot 2018 met de portefeuilles Zorg, Cultuur en Duurzaamheid (waaronder WMO, ouderenzorg, volksgezondheid, werk en inkomen, milieu en  afval dorpsgericht werken, kunst-cultuur en cultuurhuizen), hij was dorpswethouder Leersum en co√∂rdinerend wethouder voor de transities in het sociaal domein. Brede onderwerpen die bijzonder goed paste bij zijn drive en motivatie.

 

Hans had een oog voor het persoonlijke, vertaalde beleid graag naar wat het betekende voor zijn inwoners en was daarmee een geliefd bestuurder.

 

Met zijn humor wist hij ook zware onderwerpen begrijpelijk en tastbaar te maken. Al werd hij er niet altijd om begrepen.

 

Zijn keus in schoenen was befaamd en tekende wie hij was: kleurrijk en markant. Iemand die genoot van de nabijheid  en soms rauwe kant van het leven.

 

We missen zijn tweets en altijd gemeende beschouwingen nu al. Als VVD hebben we zeer prettig met Hans samengewerkt zowel op persoon als politiek vlak. We denken daarom met warme herinneringen aan hem terug.

 

Wij wensen zijn familie en vrienden maar in het bijzonder zijn vrouw Karolien veel sterkte  in deze moeilijke tijd.

Ook natuurlijk voor zijn partijgenoten van Open veel sterkte gewenst.