De Laan Amerongen

Bron De kaap:

 AMERONGEN Al jaren houdt de situatie op De Laan de gemoederen bezig. Het oude karakter van de plek moet behouden blijven, maar de ondergrond geeft overlast voor spelende schoolkinderen, vooral als het geregend heeft. En met evenementen op het kasteel staat het er vol auto's. Ook de staat van de bomen is discutabel. Bij een flinke storm is het opletten geblazen.

Vorig jaar beloofden lokale politici al dat er wat gedaan zou worden aan de inrichting van De Laan. Inmiddels zijn alle partijen, het kasteel, Buitenplaats Amerongen, de Wilhelminaschool en de gemeente, om tafel geweest en ligt er een ontwerpvoorstel.

Op woensdag 6 februari wordt het gepresenteerd in het koetshuis van Kasteel Amerongen. 's Middags voor omwonenden en 's avonds om 20.00 uur is er vervolgens een openbare bijeenkomst.

GELD VVD-raadslid Judith van Roy bleef er bij de gemeente op hameren om het voortouw te nemen. ,,De situatie is niet eenvoudig. De grond is van het kasteel en de gemeente heeft onderhoudsplicht. Ook omdat het een schoolplein is en er een openbare weg over het plein loopt; de Margaretha Turnorlaan. En natuurlijk gaat het ook om geld. De gemeente zit in zwaar weer en de aanpassingen zijn niet goedkoop. Inmiddels is er een subsidieaanvraag gedaan bij het Fonds Erfgoedparels. Hopelijk komen de partijen met een haalbare oplossing."

RIOLERING Sowieso wordt er nog niet gestart met de herinrichting van het plein. Dit jaar wordt begonnen met het vervangen van de riolering in het oude dorp. Pas als de weg open ligt, wordt er werk gemaakt van De Laan.