Tevredenheid over raadsprogramma en vertrouwen in nieuw college

Raadsprogramma Op dinsdag 8 mei zijn de openbare gesprekken over het raadsprogramma afgerond. Alle zeven partijen uit de gemeenteraad konden zich vinden de teksten die voorlagen.

Raadsprogramma
Op dinsdag 8 mei zijn de openbare gesprekken over het raadsprogramma afgerond. Alle zeven partijen uit de gemeenteraad konden zich vinden de teksten die voorlagen. De VVD is trots op en tevreden met het bereikte resultaat, omdat de belangrijkste speerpunten van ons verkiezingsprogramma herkenbaar in het raadsprogramma staan:

-          Gezonde financiën. De gemeentelijke schulden worden eindelijk aangepakt: verlaging van €8 miljoen in vier jaar. De OZB stijgt maximaal met de inflatie. Als we meer geld van het Rijk krijgen dan we nu verwachten, zal ook daarvan een deel (20%) gebruikt worden voor belastingverlaging;

-          Duurzaamheid. Om een CO2-neutrale gemeente te worden, gaan we de komende jaren o.a. aan de slag met energiebesparing bij woningen en bedrijven. De gemeentelijke organisatie gaat zelf nog meer het goede voorbeeld geven;

-          Zorg voor iedereen: aandacht voor toegankelijkheid en kwaliteit.

-          Wonen: afstemmen op de behoefte per dorp van ouderen, jongeren en middengroepen. Dit moet zorgen voor doorstroming op de woningmarkt. We starten geen nieuwe bouwplannen buiten de nu al afgesproken bouwlocaties in het buitengebied. Kortom: we bouwen niet in de natuur.

Dit alles gaan we samen met de inwoners en andere betrokkenen realiseren.

Een nieuw college: VVD, OPEN, CDA en SGP
Nadat alle fracties op 9 mei aan informateur Remco van Lunteren hun voorkeur over de samenstelling van het college hadden doorgegeven, bleek de variant VVD-OPEN-CDA-SGP het meest genoemd. Deze variant is verkend en de vier partijen willen het nieuwe college gaan vormen. De VVD vindt deze brede combinatie passend bij het tot uitvoering brengen van een breed gedragen raadsprogramma.

De vier partijen zijn een concept verdeling van de portefeuilles met kandidaat wethouders overeengekomen. Dit wordt allemaal bekend nadat het al eerder afgesproken integriteitsonderzoek is afgerond. We verwachten de uitkomst hiervan rond de Pinksterdagen. Volgens planning worden de nieuwe wethouders op 24 mei in de raadsvergadering officieel geïnstalleerd.

 

Rob Jorg
Fractievoorzitter