19 januari soepwedstrijd om de Gouden Soeplepel

“Leuk hier doen we aan mee”, dachten Franca Kerstens, Tim Rooijakkers en Judith van Roy, alle drie op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 voor VVD Utrechtse Heuvelrug. De Gouden Soeplepel verbindt het culinaire met het sociale en dat past precies in ons straatje. Voor ons is het belangrijk dat we in gesprek gaan en blijven met de inwoners van onze gemeente en weten wat er speelt.

“De VVD staat voor vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid en dat betekent ook dat je met een pannetje soep naar de buren gaat als dat nodig is”, volgens Marc Rutte in januari 2017.

Wij maken een hartige soep met 7 witte wintergroenten; knolselderij, pastinaak, aardappel, knoflook, gele biet, ui en prei. De groenten zijn gekocht bij de lokale moestuinen van o.a. Zuylestein en Bartimeus. De 7 groenten vertegenwoordigen de 7 dorpen van onze gemeente. Samen maken ze deze heerlijke soep tot een complexe maar ook hartverwarmende en voedende soep. Laat een ingrediënt weg en de balans is zoek. Alleen samen zijn deze ingrediënten in evenwicht!