Géén permanente snelheidscontrole op Amersfoortseweg. Bewoners teleurgesteld. VVD stelt vragen

Bewoners van de Amersfoortseweg hadden als onderdeel van het maatregelenpakket gevraagd om permanente snelheidscontrole. Wethouder Henk Veldhuizen had aangegeven zich hiervoor sterk te maken.

Onlangs heeft de provincie Utrecht een overzicht gepubliceerd met nieuw vastgestelde plaatsen voor permanente snelheidscontrole in de provincie. De Amersfoortseweg in Doorn was daar echter niet bij.

Omwonenden zijn teleurgesteld. Reden genoeg voor Evert de Boer van VVD Heuvelrug om samen met Hugo Prakke hier vragen over te stellen. De VVD wil graag het volgende van het college weten:

  1. Betekent dit dat permanente snelheidscontrole definitief niet door gaat op de Amersfoortseweg?
  2. Heeft de gemeente een officiële afwijzing gekregen?
  3. Wat was in dat geval de argumentatie voor de afwijzing?
  4. Wanneer wordt er weer een bijeenkomst voor de bewoners gehouden want er zijn veel vragen bij inwoners welk plan uitgevoerd gaat worden, met welke maatregelen en welke planning? En hoe vindt in de komende tijd de communicatie met de inwoners plaats
  5. Welke mogelijkheden ziet het college om het zware vrachtverkeer om Doorn te leiden?
  6. Wanneer is er voor het laatst contact geweest met de Mariniers met betrekking tot de overlast van militaire voertuigen?
  7. Wat wordt er nu concreet gedaan om het te hard rijden op de Amersfoortseweg tegen te gaan?
  8. Welke reactie heeft het College op het bericht uit Wijk bij Duurstede ‘Pak doorstroming van N-wegen rond Wijk bij Duurstede aan’ https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1677943
  9. Sluit het College zich aan bij de oproep aan de Provincie om te komen tot echte oplossingen voor de N227 en N229?