VVD Heuvelrug stelt vragen over de sluiting en toekomst van AMV Overberg

De VVD heeft begrepen dat het AMV Overberg 1 januari 2018 sluit. In 2014 is besloten dat de voormalige jeugdgevangenis, gesloten in 2010, na 4 jaar leegstand werd verhuurd aan COA voor een periode van 5 jaar. Het AMV sluit dus nu een jaar eerder dan gepland.

Gezien de onrust in de directe omgeving in 2014 en het feit dat de voormalige jeugdgevangenis ruim 4 jaar heeft leeggestaan wil de VVD enkele vragen stellen zodat de gemeenschap niet weer jaren tegen een verpauperend terrein aan hoeft te kijken en/of verrast wordt door een nieuw gebruik.

De VVD wil daarom dat de inwoners van Overberg via een participatief traject mee kunnen praten over de toekomst van dit terrein.

  1. Gezien het feit dat COA het terrein officieel nog een jaar huurt, verwacht de gemeente dat COA ook nog gebruik blijft maken in de tussentijd van dit terrein of wordt op 1 januari 2018 ook daadwerkelijk de sleutels inlevert bij het Rijksvastgoedbedrijf?
  2. Is de gemeente op de hoogte van de toekomstplannen van de Rijksvastgoedbedrijf over wat zij met hun eigendom van plan zijn na 1 januari 2018?
  3. Krijgt de omgeving nog gelegenheid tot participatie voor een eventueel ander gebruik of invulling van dit terrein?
  4. Is de gemeente bereid om actief over de wens van een participatief traject in contact te treden met het Rijksvastgoedbedrijf?

Rob Jorg - fractievoorzitter m.m.v. Tim Rooijakkers, commissielid