Tim Rooijakkers, General Manager Landal Amerongse Berg en commissielid VVD Heuvelrug, in het nieuws

Gezicht van de Heuvelrug is een serie interviews over ondernemers op de Utrechtse Heuvelrug. Het interview verscheen in het Gemeentenieuws van de gemeente Utrechtse Heuvelrug op 21 september 2017.

1. Wat vindt u leuk aan ondernemen op de heuvelrug?
Mijn vak is vakantie, dat is sowieso al heel leuk! Als je dan ook nog mensen enthousiast kunt vertellen over de mooie omgeving en ze op pad kunt sturen in een van de vele mooie natuurgebieden dan krijg je later weer blije gasten terug op het park. De Heuvelrug is een perfecte locatie voor een vakantiepark als Amerongse Berg. Mensen komen juist om de omgeving te ontdekken en alle mooie plekjes en het unieke van deze regio. En dat is wat we graag willen als Landal: verbinding zoeken met omgeving en gast.

2. Waar ziet u de uitdaging in?
We krijgen veel gasten uit het verre buitenland die voor ons kiezen omdat we luxe accommodaties bieden en centraal liggen binnen Nederland. Deze gasten willen vooral grote steden aandoen zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Ik probeer deze gasten ook te stimuleren om lokaal wat bezoekjes af te leggen aan bijvoorbeeld het arboretum in Doorn of Kasteel Amerongen. Meestal lukt dat en dan komen de gasten helemaal enthousiast terug. Positief verrast door de omgeving, en de rust die hier heerst. Dat is goud waard.

3. Wat wilt u bijdragen aan de lokale samenleving?
Onze gasten boeken vaak voor een week vakantie of langer. Deze mensen moeten uiteraard boodschappen doen, willen graag gaan uit eten enzovoort. Op deze manier leveren we economisch een bijdrage aan de lokale samenleving. Dit is niet seizoensgebonden maar jaarrond omdat we altijd een bezetting hebben van boven de 80%, dit is erg hoog. Daarnaast bieden we altijd een stageplaats aan voor een recreatietopper in opleiding. En bieden we directe werkgelegenheid aan 8 personen en indirect aan 25 personen. Daarnaast duurzaam en betrokken met omgeving. We zoeken ook verbinding met de omgeving door samenwerking met lokale leveranciers.

4. Wat zijn uw toekomstplannen?
De laatste 7 woningen worden momenteel gebouwd op ons park, deze worden extra luxe opgeleverd met jacuzzi in de tuin, design keuken met kokend water kraan en sauna. Als we de bouwwerkzaamheden achter de rug hebben krijgen we weer ruimte om ons op andere dingen te richten. Vergroening van het park, wellicht nog enkele verduurzamingsslagen die we kunnen maken? Daarnaast willen we meer verbinding gaan maken met het Nationaal Park en onze gasten nog meer de fantastische natuur laten beleven. Ook willen we blijven vernieuwen in de gastbeleving. Al met al genoeg werk dus…