Leersum: Te veel woningen op Tamarinde

Op het ca. 18000 m2 braakliggende terrein van het voormalige zorgcentrum Tamarinde langs de Scherpenzeelseweg worden 28 woningen gebouwd. De VVD vindt dat veel te veel. De Scherpenzeelseweg is een prachtige laan. Ter weerszijden van de weg staan mooie woningen op ruime kavels van ca. 1000 tot 3000m2. Die tendens zou gecontinueerd moeten worden in de overgang naar het bos op het Tamarindeterrein. Maar dat is helaas niet het geval. De meerderheid van de Raad heeft gekozen voor veel dichtere bebouwing.

Op het ca. 18000 m2 braakliggende terrein van het voormalige zorgcentrum Tamarinde langs de Scherpenzeelseweg worden 28 woningen gebouwd. De VVD vindt dat veel te veel.

 

De Scherpenzeelseweg is een prachtige laan. Ter weerszijden van de weg staan mooie woningen op ruime kavels van ca. 1000 tot 3000m2. Die tendens zou gecontinueerd moeten worden in de overgang naar het bos op het Tamarindeterrein. Maar dat is helaas niet het geval. De meerderheid van de Raad heeft gekozen voor veel dichtere bebouwing.

 

Zowel in de vastgestelde Structuurvisie als in de Visie Leersum-noord wordt aangegeven, dat naarmate men verder van het centrum van een dorp afgaat, de buitenwijken steeds ruimer van opzet zijn om dan over te gaan in natuurgebied aan de rand van het dorp. Tamarinde ligt aan de rand van Leersum, dus zou dat van toepassing moeten zijn.

Het voorstel van de projectontwikkelaar liet echter een plaatje zien, dat, met kavels van 500m2 hier duidelijk van afweek. Samen met omwonenden heeft de VVD gepoogd om daar verandering in aan te brengen door met een alternatief voorstel te komen met een maximum van 21 woningen.en een verbeterde ruime opzet langs de Scherpenzeelseweg, overeenkomstig met de bestaande bebouwing.

Van de partijen in de raad steunde alleen de BVH het VVD-voorstel. Kennelijk willen de andere partijen, dat er zoveel mogelijk gebouwd wordt op kleinere kavels op de heuvelrug. Jammer, dat het met ons prachtige gebied de verkeerde kant op gaat.

Overigens laten de omwonenden het er niet bij zitten. Ze gaan in beroep tegen het raadsbesluit. Mogelijk valt er dus nog iets te winnen.

 

Peter van der Zee