Judith van Roy - Amerongen

 

Heeft in de portefeuille: financiën, gemeentelijk vastgoed,  communicatiebeleid, personeel en organisatie en kunst en cultuur.

Ik ben geïnteresseerd in politiek omdat ik goede ideeën heb en daar liever actief iets meedoe in plaats van aan de zijlijn commentaar te geven. 

Ik ben trots op de Utrechtse Heuvelrug vanwege de mooie dorpen en buitenplaatsen, de rijke historie en cultuur, en de prachtige uitgestrekte bossen, heidevelden en uiterwaarden. Elke keer als ik naar huis rijd van mijn werk, dan denk ik: 'wat wonen wij toch mooi!'

Ik wil voor Amerongen dat we kunnen blijven ontwikkelen maar dat het dorpse karakter, het cultureel erfgoed, de natuur en het woongenot niet aangetast worden. Er moet serieus gekeken worden naar verkeerssituaties zoals de Koenestraat, (sluip)vrachtverkeer over de pont en recreatief verkeer (met name motoren) op de dijk. Ook moeten we er alles aandoen om de mega-geitenstal bij Zuylestein te voorkomen,

Het mooiste plekje in de gemeente vind ik de bossen. Een speciaal plekje is een paadje dichtbij de eenzame eik, hier kun je in het voorjaar heerlijke bosbessen plukken.

In mijn vrije tijd ben ik een fietsgek en vind het geweldig om met twee tassen achterop door Europa te fietsen, verder houd ik van reizen, skiën, mountainbiken, wandelen en koken & bakken. Vrienden zeggen dat ik mee moet doen aan Heel Holland Bakt!