Roelof te Velde

Voorstellen

Mijn naam is Roelof te Velde, ik ben 51 jaar. Jullie kennen me waarschijnlijk nog niet; ik ben nieuw hier in de gemeente. Na mijn jeugd op het Groningse platteland te hebben doorgebracht, als boerenzoon, heb ik lang in Den Haag gewoond, midden in de stad.
Sinds anderhalf jaar woon ik in Maarn, met mijn vriendin, haar twee kinderen en een hond en een kat. Hier geniet ik van de bossen en de rust van Maarn. 
   Waar gestudeerd en gewerkt?
Ik heb Algemene Economie gestudeerd in Groningen en mijn registercontrollersopleiding  gedaan bij de VU in Amsterdam; en heb gewerkt bij het Ministerie van Financiën, de gemeente Nijmegen, Waterschap Delfland en als laatste bij de Provincie Zuid-Holland, als hoofd Financiën en Juridische Zaken. Dit zijn allemaal plekken waarbij ik werkte op de scheidslijn van politiek en ambtelijke organisatie. Ook heb ik daardoor ervaring gekregen hoe deze organisaties zich tot elkaar verhouden en hoe je iets gedaan kan krijgen. Dit vind ik nog altijd boeiend. 
   Ambitie
Maar het lijkt me na al die jaren ook interessant om aan de andere kant van die lijn te staan. Juist vanwege mijn rol als adviseur van politici was het voor mij lastig om zelf openlijk politiek kleur te bekennen en politiek actief te zijn. Een hoofd Financiën moet neutraal zijn. Nu ik verhuisd ben en daarmee op afstand ben van het Haagse wereldje, kan dat wel en daarom ben ik lid geworden van de VVD en wil ik nu actief zijn in de gemeente.
   In gesprek met dorpsgenoten
In Maarn ga ik graag naar de inspraakavonden of voorlichtingsavonden voor buurtbewoners en praat dan met mensen uit het dorp. Ook als ik op de tennisvereniging LTV ben of met de hond loop, praat ik graag met de mensen om me heen. 
   Wat breng ik mee?

Ik breng veel ervaring en kennis mee van bestuurlijke politieke processen in diverse overheidsorganisaties. Ik heb ook veel ervaring met het adviseren van politieke ambtsdragers op het gebied van financiën, begrotingen, verantwoordingen, investeringsbeslissingen en het indienen van claims. Ik heb visie op strategische keuzes en hoe deze te vertalen naar acties en heb een goede politieke antenne. 
 
Ik ben stressbestendig, creatief, integer en gedreven. En bereid tijd en energie te investeren in deze uitdaging.
 
Graag maak ik me hard voor de principes van de VVD in deze gemeente en hoop dat u me die kans geeft!