Corrine Dokter - Maarn

“Mijn naam is Corrine Dokter, ik ben 48 jaar, geboren in Apeldoorn en woon inmiddels zo’n 27 jaar in Maarn samen met Hugo en onze twee dochters van 18 en 20 jaar. Ons gezin zou niet compleet zijn zonder onze huisdieren; we hebben momenteel een kat en een hond. Met onze cocker spaniel Nola trek ik er dagelijks op uit om te wandelen in de prachtige bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Niets lekkerder dan een lange wandeling en je hoofd leegmaken in de natuur!

 

Op mijn 10e zijn we verhuisd vanuit Apeldoorn naar omgeving Zutphen, waar mijn familie nu nog steeds woont. Ik heb in Arnhem op de Sociale Faculteit m’n HBO diploma Personeel & Organisatie behaald en ben vervolgens “de liefde” achterna gereisd en heb me gesetteld in Maarn. Na een baan als intercedente bij Randstad ben ik het HR vak ingerold binnen de Rabobank, waar ik nog steeds met heel veel plezier en enthousiasme werk. Momenteel ben ik HR Consultant en werk ik in Utrecht op het hoofdkantoor van de bank. Mijn specialisme zit op de thema’s Talentmanagement, interne mobiliteit en het begeleiden van individuele (juridische) casuïstieken. Daarnaast begeleid ik ook diverse re-organisaties binnen de bank.

 

Bij ons thuis is het “omkijken naar anderen”, hard werken (doen) en je verantwoordelijkheid nemen er met de paplepel ingegoten. Daarbij gaven mijn ouders ook de ruimte en vrijheid om te worden wie ik zelf wilde zijn. Dit heeft erin geresulteerd dat ik, naast m’n reguliere werk, graag m’n steentje bijdraag aan de maatschappij. Toen de kids klein waren ging dit om een actieve organiserende rol op school en binnen de sportvereniging, daarnaast heb ik ook divers vrijwilligerswerk gedaan zoals bijv. als Ready2helper bij het Rode Kruis in de opvang van Oekraïners. De afgelopen jaren ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in de politiek. Ik besloot ook hier de stap vooruit te zetten en een actief lid te worden van de VVD; het liberale gedachtegoed en de VVD passen bij mij als geboren optimist en doener met verantwoordelijkheidsgevoel. Ik ben dan ook blij en trots dat ik me vanaf december vorig jaar in mag zetten als Commissielid voor onze lokale VVD. Vanuit deze rol richt ik me op het spoor Samenleving en ga ik aan de slag met onderwerpen als Onderwijs, Ouderenbeleid, Kunst en Cultuur en Werkgelegenheid binnen onze mooie gemeente. Onderwerpen die me na aan het hart liggen.

 

Kom gerust bij me op de lijn voor input op onderwerpen binnen het spoor Samenleving; graag tot ziens en hoors!”