Ruimte voor Parc Broekhuizen om te ondernemen

Parc Broekhuizen, wat zijn we trots dat we dit cultureel erfgoed in onze gemeente hebben! De VVD fractie is te gast bij de directeur van Parc Broekhuizen. Als je de weelde van het landgoed bekijkt, lijkt het niet moeilijk om hier een goede boterham aan te verdienen. Maar toch is dat wel een uitdaging. Het onderhouden van het park; zorg dragen voor de natuur; het in goede staat brengen van omvangrijke monumentale panden; het uitbaten van een kleinschalig hotel … Dat is een kostbare zaak.

Parc Broekhuizen is een droomlocatie voor een feest of trouwerij. Of er een feest mag worden gegeven of een trouwerij met een ceremonie in de open lucht, dat hangt mede af van de gemeente. Voor een heel aantal buitenactiviteiten is een vergunning nodig. Voor de gemeente is dit soms ingewikkeld, blijkt uit ons gesprek. Rekening moet worden gehouden met belangen van wandelaars en met het natuurgebied. Het kan soms erg lang duren voordat duidelijk is wat wel en niet mag. Dat is jammer.

De VVD vindt het belangrijk dat de gemeente op zoek gaat naar oplossingen zodat mensen gebruik kunnen maken van Parc Broekhuizen om te vergaderen, dineren, trouwen en feesten. Zo heeft de VVD ervoor gezorgd – in samenwerking met ondernemers- dat er op zondag getrouwd mag worden. Om meer mogelijk te maken voor ondernemers moet er mee worden gedacht in oplossingen. Zo kan Parc Broekhuizen, het cultureel erfgoed en de natuur worden behouden voor de komende generaties.