‪VVD Heuvelrug blij voor de zwemmers. Woestduin moest aanvankelijk dicht. Onder druk nu open tot 2036!‬

De VVD in Utrechtse Heuvelrug is blij! Nadat in het voorjaar al besloten was zwembad de Zwoer in Driebergen tot 2036 open te houden blijft nu ook zwembad Woestduin in Doorn open tot 2036. VVD Heuvelrug heeft de afgelopen jaren via moties en amendementen het voortouw genomen om overdekt zwemwater veilig te stellen.

Openbare overdekte zwembaden in Nederland kosten geld, veel geld. Helaas kunnen ze niet draaien zonder subsidie. VVD Heuvelrug vindt het verantwoord belastinggeld hieraan te besteden, jaarlijks zo'n €455.000. Daarnaast gaat er € 142.000 per jaar naar het onoverdekte Bosbad Leersum.

Sporten en dus ook zwemmen, draagt bij aan een goede gezondheid. Sporten geeft plezier en beweging werkt preventief waardoor zorgkosten worden bespaard. Zwembaden verhogen ook de aantrekkingskracht als toeristische bestemming. Tenslotte kunnen door overdekte zwembaden dicht bij huis zwemlessen worden gevolgd, wat goed is voor de veiligheid van onze kinderen.


Een paar jaar geleden waren kosten voor onze overdekt zwemmen overigens zo'n 30 % hoger. Door het beheer bij het bedrijf Laco neer te leggen zijn de kosten substantieel gedaald. Door voor 19 jaar afspraken te maken kan Laco nu ook gaan investeren in duurzaamheid.


Het aantal zwemmers is de afgelopen jaren fors gestegen en deze zijn tevreden met de huidige zwemvoorzieningen. Mede dankzij de inzet van de zwemmers, die steeds in grote getale op de publieke tribune aanwezig waren, en het bestuur van de Sportstichting Zwem- en sportaccomodaties Doorn zal naar verwachting de raad op 12 oktober unaniem instemmen met het openhouden van zwembad Woestduin tot 2036.