Op weg naar een feestje?

In de gepresenteerde begroting van de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben we als VVD kunnen ontdekken (en vele anderen met ons) dat het college € 200.000,- in 2016 heeft gereserveerd voor een knallend feest.

In de gepresenteerde begroting van de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben we als VVD kunnen ontdekken (en vele anderen met ons) dat het college € 200.000,- in 2016 heeft gereserveerd voor een knallend feest. Want de gemeente Utrechtse Heuvelrug bestaat dan 10 jaar! En dat mag niet ongemerkt voorbij gaan! 

Gezien het feit, dat we er nog lang niet zijn met onze gemeente vindt de VVD het onterecht om een dergelijke hoeveelheid geld daaraan te besteden. Raadslid Peter van der Zee heeft zich daar zo kwaad over gemaakt, dat hij het in de raad van 1 oktober niet kon laten daar met een flinke dosis sarcasme wat over te zeggen:

Meneer de voorzitter,

Vanaf 2010/2011 heeft de raad onderkend, dat er een flinke kloof bestaat tussen de burgers van de Utrechtse Heuvelrug en haar bestuur. Vanaf die tijd is er hard gewerkt om daar wat aan te doen:

-          Er zijn specialisten in gevlogen voor advies

-          Er is een bruggenbouwersteam geformeerd onder wiens begeleiding vele concepten en aanpakken zijn besproken in vele vergaderingen

-          De gemeentelijke organisatie is en wordt nog steeds omgebouwd om betere en duidelijker procedures af te spreken met de inwoners

-          De Raad heeft een compleet nieuwe werkwijze afgesproken om inwoners bij besluitvorming te betrekken.

-          Enz. enz.

Nu, in 2015, begint het er op te lijken. De vele negatieve commentaren in de media begonnen duidelijk minder te worden en de VVD vroeg zich al af, of er een periode met rust en goed bestuur zou aanbreken.

Door een feest van 2 ton te willen geven heeft  het college met één pennenstreek er voor gezorgd en er blijk van gegeven dat de kloof weer helemaal terug is. In de Kaap was het onderwerp goed voor 2 volle pagina’s. Wij willen het college daarmee complimenteren! Ze hebben er voor gezorgd dat de  raad, na de inspanningen van voorgaande jaren, weer helemaal opnieuw kan beginnen.

Uiteraard zal het hier niet bij blijven. De VVD wil dat budget daar niet aan uitgeven. We hebben de begroting nog niet vastgesteld, dus we komen daar zeker op terug.


Peter van der Zee

Raadslid VVD-fractie Utrechtse Heuvelrug