Wijks zwembad in afstemming met Heuvelrug?

Onderstaand persbericht van VVD en D66 Wijk bij Duurstede over een volwaardig zwembad in deze gemeente willen wij graag met u delen:

D66 samen met VVD op de bres voor zwembad
Uit het onderzoek dat onderzoeksbureau Synarchis in opdracht van de gemeente recentelijk uitvoerde blijkt dat het door het wethouder Burger omarmde initiatief van ZIG (Zwembad Innovatie Groep) volstrekt onrealistisch is en dat het plan van WijkZwemt deels realistischer is. Het grootste struikelblok bij de plannen van WijkZwemt blijft het verkrijgen van de noodzakelijke gemeentegarantie van ongeveer €4,5 mln. Binnen de Wijkse gemeenteraad is voor deze gemeentegarantie (momenteel) vooralsnog geen meerderheid te verkrijgen en is dit voor het college ook de aanleiding om de conclusie te trekken dat een volwaardig zwembad in de gemeente Wijk bij Duurstede geen haalbare kaart is. Het college wil nu opnieuw een nieuw onderzoek laten uitvoeren naar de haalbaarheid van een beperkt instructiebad. Wat D66 en VVD betreft leidt dit extra onderzoek tot onnodige verspilling van tijd en geld en voldoet dit ook niet aan de wens van heel veel inwoners om gewoon te kunnen gaan zwemmen, in een volwaardig zwembad. De nu al voorspelbare negatieve uitkomst van een nieuw onderzoek zijn, met wat gezond verstand, ook wel te bedenken volgens de fractievoorzitters Aart van Veen (D66) en Ed Speijer (VVD).

 

D66 en de VVD willen beiden een volwaardig zwembad, waar de gehele Wijkse bevolking profijt van heeft. Maar ook zij beseffen dat dit wellicht op dit moment vanwege financiële redenen te ambitieus is voor de gemeente Wijk bij Duurstede alleen.

 

Motie ‘samenwerking met Utrechtse heuvelrug’
D66 en VVD zijn het dus pertinent oneens met een eventueel voorstel vanuit het college om weer van voren af aan te beginnen met een onderzoek, terwijl de wensen (eisen) onveranderd blijven en de kosten reeds bekend zijn. De beide partijen komen nu met een motie, die zij bij eerstvolgende gemeenteraad willen laten behandelen. Deze motie roept het college op om gezamenlijk met de gemeente Utrechtse Heuvelrug een onderzoek te starten naar de realisatie van een volwaardig zwembad. Uiteraard hebben beide partijen al de temperatuur van het water bij de fracties van D66 en VVD van de Utrechtse Heuvelrug gevoeld en de uitkomst hiervan lijkt  zeer positief. Een belangrijke voorwaarde is natuurlijk een goede bereikbaarheid vanuit beide gemeenten. Aanstaande dinsdagavond zullen beide partijen tijdens de voorbespreking voor deze optie gaan pleiten. Het doel van deze gezamenlijke inbreng is om alsnog een zwembad te realiseren, is het niet in, dan maar nabij onze mooie gemeente.