Terugtreden VVD commissielid Hermannus Stegeman

Hermannus Stegeman zal per direct terugtreden als commissielid voor de VVD Utrechtse Heuvelrug, omdat hij per 1 mei start als Manager Publiek voor onze gemeente. Deze functie valt niet te combineren met een actieve lokale politieke functie. De afgelopen twee jaar heeft Hermannus zich als commissielid vooral ingezet voor een beter ondernemersklimaat, toerisme en recreatie, communicatie en dienstverlening.

VVD-fractievoorzitter Rob Jorg: “Het VVD-fractieteam verliest hiermee een betrokken liberaal met een groot netwerk, veel ondernemersgeest en een tomeloze energie. Zijn vertrek is een groot verlies voor ons fractieteam. Uiteraard feliciteren we Hermannus met deze mooie nieuwe uitdaging en wensen we hem veel succes.” 

VVD-afdelingsvoorzitter Edward Lind reageerde namens het bestuur als volgt: “Hermannus heeft met zijn onafhankelijke en creatieve denken een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het fractieteam. Het VVD bestuur is er trots op dat Hermannus bij de selectieprocedure  als beste boven is komen drijven. De gemeentelijke organisatie krijgt er een echte teamspeler bij.”

Hermannus Stegeman zelf is blij met de benoeming en wenst graag de raads- en commissieleden te bedanken: “Het zijn twee mooie en leerzame jaren geweest waarin ik veel van mijn passie voor deze gemeente kwijt heb gekund. Veel onderwerpen waren mij voor mijn gevoel op het lijf geschreven. Ik heb daarbij genoten van de discussies, de debatten en vooral de dialogen zowel binnen raad en commissies, als met onze inwoners en externe belangstellenden en belanghebbenden. De nieuwe werkwijze van de raad heeft zeker bijgedragen aan dat plezier. In deze nieuwe functie zal ik mijn passie en interesses voor communicatie en dienstverlening nog meer kwijt kunnen. Ik heb er enorm veel zin in om samen met het team binnen het Thema Publiek onze gemeentelijke (digitale) dienstverlening naar een volgend niveau te brengen en verder uit te bouwen.”

De VVD is met 5 raadsleden en 3 commissieleden vertegenwoordigd in de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug. De VVD levert geen wethouder aan het huidige college. De VVD-fractie zal de komende tijd benutten om te bepalen hoe ze het vertrek van Hermannus gaat opvangen.

Ook binnen het bestuur zal Hermannus zijn rol als secretaris en zijn bestuurslidmaatschap opgeven. Bestuurslid Roel Derks zal voorlopig ad interim de secretarisfunctie gaan vervullen. Hermannus zal zijn bestuurstaken de komende tijd aan Roel over gaan dragen. Het bestuur zal de komende maanden daarbij gaan gebruiken om actief op zoek te gaan naar versterking. Belangstellenden kunnen contact opnemen met voorzitter Edward Lind via info@vvd-uh.nl